Wihuri Antti-Juhani

Published by Terhi Bisi on

Antti-Juhani Wihuri

Vieraana Antti-Juhani Wihuri

Antti-Juhani Wihuri

coach, mindfulness-ohjaaja, Mind at Work Oy

Antti-Juhani Wihuri on kokenut työyhteisöiden valmentaja, business coach ja mindfulness-ohjaaja, joka on tunnettu mindfulnessin työelämäsovellusten edelläkävijänä Suomessa. Pitkää kokemustaan meditaatiosta ja työyhteisöjen kehittämisestä hän hyödyntää perustamassaan Mind at Work Oy:ssä, joka on kehittänyt ja toteuttanut laajasti tietoista läsnäoloa kehittäviä ohjelmia työyhteisölle. Hän myös kouluttaa työelämän mindfulness-ohjelmiin erikoistuneita ohjaajia. Antti-Juhanin kirja "Mindfulness työssä - Tietoinen läsnäolo vapauttaa onnistumaan" (AlmaTalent, 4. painos 2021) on luetuimpia aiheestaan.

Antti-Juhani Wihuri on huomannut, että läsnäolotaitojen merkitys on kasvanut tärkeään asemaan etätyön siirryttyä uuteen vaiheeseen. Työskentely etänä haastaa meitä olemaan aiempaa tietoisempia siitä, miten toimimme ja miten toimintamme vaikuttaa muihin. Onnistuminen etätyöskentelyssä ja sen vaatimassa uudenlaisessa yhteistyössä haastaa meidät laittamaan parhaan läsnäolomme peliin. Myös hyvinvointia tukeville taidoille on entistä enemmän tilausta.

Moni onkin herännyt siihen, että taitoa olla läsnä voi tietoisesti kehittää. ”Jokainen, joka on harjoittanut tietoisen läsnäolon taitoja, on askelen edellä etätyön maailmassa”, Antti-Juhani sanoo. Tietoinen läsnäolo tarjoaa hänen mukaansa esimerkiksi kykyä tuoda huomio läsnäolevasti yhteisiin etäpalavereihin ja virittää itsensä tilanteisiin sopivalle, yhteisiä onnistumisia tukevalle taajuudelle. Samalla se tuo yhteistyöhön juuri sitä herkkyyttä ja tunnelukutaitoa, joka etänä usein alkaa ohentua.

KATSO ANTTI-JUHANIN VINKIT

Myös se, kuinka tietoinen läsnäolo tukee itsensä johtamista, nousee usein esiin. Moni on huomannut, kuinka levollisen valpas mieli auttaa priorisoimaan taitavasti ja huomaamaan ne kohdat, joissa oman työn johtaminen kaipaisi vielä virittämistä.

Antti-Juhanista on ollut hienoa nähdä, kuinka Etätyötalon keskustelut ovat syventäneet juuri tähän hetkeen liittyviä tärkeitä etätyöskentelyn teemoja.

Antti-Juhani Wihuri ja Tiina Antturi vierailevat Etätyöfoorumin suorassa lähetyksessä 11.1.2022. Aiheena tuolloin läsnäolo.

ANTTI-JUHANI WIHURIN AJATUKSET MUUTTUNEESTA TYÖYMPÄRISTÖSTÄ

Verkostoidu ja seuraa Antti-Juhania

Categories: Rakentajat

>