Tunneilmasto

Published by sami.jalonen@mlp.fi on

TUNNEILMASTO ON TIIMINSÄ NÄKÖINEN

Tiedämme, että hyvässä tunnetilassa saamme parhaan tuloksen itsestämme esiin. Usein puhumme flow-tilasta. 

On hyvä muistaa, että olemme kaikki työyhteisössä vastuussa siitä, millainen tunneilmasto tiimiimme muodostuu. Voimme muuttaa sitä hyvin pienillä teoilla kuten hymyilemällä, tervehtimällä ja toisiamme kunnioittamalla. 

Viisaat organisaatiot ja johtajat ovat ymmärtäneet, että tunnetilaa pitää johtaa, koska sillä on suuri vaikutus myös tuloksiimme.

KATSO ANNEN ESITTELY TUNNEILMASTON MERKITYKSESTÄ TAI VAIHDA HUONETTA

TUNNEILMASTO AREENALLA 9.11.2021

Etätyöfoorumin toisessa suorassa lähetyksessä vieraina olivat tunneilmaston rakentajat Riitta Patja ja Ahti Kilpeläinen. Hyppää mukaan tunnin ajaksi lähetyksen miellyttävään tunnelmaan ja poimi samalla vinkit oman työyhteisösi tunneilmaston rakentamiseen.

PAINAVAA PUHETTA TUNNEILMASTOSTA

ONLINE KESKUSTELU TUNNEILMASTOSTA

Osallistu keskusteluun!

Categories: Huoneet

 • Hei arvon vierailijat! Tunneilmastoa käsitellään suorassa lähetyksessä Etätyöfoorumilla 9.11.2021 klo 10 alkaen. Haluatko kysyä päivän panelisteilta jotain aiheeseen liittyvää? Jätä kysymyksesi tänne, niin saat vastauksen joko suorassa lähetyksessä tai viestinä keskustelupalstalle. Tervetuloa keskustelemaan, kysymään ja jakamaan näkemyksiä! :)

  • Eleonora Kaipainen sanoo:

   Hei,
   minua kiinnostaisi kuulla millä eri keinoin tunneilmaston tilaa voi kartoittaa ja mitata organisaatiossa sekä millä konkreettisilla keinoilla koko organisaation saa aidosti mukaan tunneilmaston parantamiseen ja hyvän tunneilmaston ylläpitämiseen?

   • Anne Kamaja sanoo:

    Esimiehellä on tässä suuri rooli ja kuten Riitta sanoi, tätä voi sekä pitää harjoitella. Esimiehen pitää olla esimerkki ja toisaalta miettiä, miten joku viesti vastaanotetaan. Läsnäolon taito on tärkeä osa tätä. Toisaalta konkreettiset teot ovat tärkeitä – on ne sitten palautekeskustelu, selkääntaputus tai kannustus jne. Loppujen lopuksi on pienistä teoista kyse. ´Toisaalta esimiehen tulee itse uskaltaa kertoa omista tunteistaan.

   • Ahti Kilpeläinen sanoo:

    Kiitos kysymyksestäsi! Aluksi riittää havainnointi ja sillä päästään alkuun. Ihmisten puheet ja kehonkieli kertovat yllättävän paljon. Sen lisäksi on olemassa lukuisa joukko erilaisia ilmapiirimittauksia, joita tuottavat eri valmennusyritykset. Valmennustrio.fi -sivuilta löydät melko kattavan listan toimenpiteistä, joilla tunneilmastoa voidaan ylläpitää ja edelleen kehittää. Sami käytti tänään juuri tätä listausta.

 • Anne Kamaja sanoo:

  Miten sinä luot hyvää tunneilmastoa työpaikalla?

 • >