Psykologinen turvallisuus
PSYKOLOGINEN TURVALLISUUS ON MENESTYVÄN TIIMIN AVAINTEKIJÄ
Psykologinen turvallisuus voidaan määritellä monella tavalla. Usein sillä tarkoitetaan uskallusta ottaa vuorovaikutuksellisia riskejä.
Tässä yhteydessä määrittelemme sen haavoittuvuuteen perustuvaksi luottamukseksi. Kyse on siis edelleen luottamuksesta, mutta ei sanan perinteisessä merkityksessä. Se ei vielä riitä, että pystyn luottamaan siihen, että teet sen minkä lupaat.
Psykologinen turvallisuus on enemmänkin sitä, että pystyn luottamaan siihen, että kaikki tiimissäni tahtovat minulle vain hyvää. Ja se mahdollistaa vuorovaikutuksellisten riskien ottamisen.
Kokonaan toinen asia on psykologisen turvallisuuden luominen ja vahvistaminen. Se edellyttää mm. yhteisöllisyyteen panostamista, yhteiseksi tekemistä ja jakamista.
LUOTTAMUS JA PSYKOLOGINEN TURVALLISUUS AREENALLA 7.12.2021

Luottamusta pidetään kaiken toiminnan perustana - kasvun, kehityksen ja kestävän tuloksen tekemisen. Korostuuko luottamuksen merkitys tämän hetken työnmurroksessa ja miten tukea luottamuksen rakentumista tiimeissä, jotka eivät välttämättä ole kohdanneet kuin verkon välityksellä? 7.12.2021 Etätyöfoorumilla oli vieraina työnohjaaja, työyhteisösovittelija ja työterveyspsykologi Sini Cavén sekä Yrittäjien toimitusjohtaja ja pitkän linjan mediatyöläinen Mikael Pentikäinen.
ONLINE KESKUSTELU PSYKOLOGISESTA TURVALLISUUDESTA
Ota osaa keskusteluun!
Psykologisesti turvallisessa työyhteisössä ihminen voi hyvin, koska silloin ei tarvitse pelätä. Se vaikuttaa erityisesti palautteen antamiseen ja sen vastaanottamiseen. Tällainen työyhteisö osaa nauttia ja juhlia onnistumisia – sekä keskustella myös vaikeista asioista.
Samaa mieltä Ahti. Kyllä se takaa, että ihmiset viihtyvät työyhteisössä. Pelko kangistaa kaiken. Keskustelin viime viikolla henkilön kanssa joka kertoi ettei heillä oikein uskalla sanoa mielipidettä, kun ei tiedä mitä siitä seuraa itselleen. Todella surullista!