Pentikäinen Mikael

Published by Terhi Bisi on

Mikael Pentikäinen

Vieraana Mikael Pentikäinen

Mikael Pentikäinen

toimitusjohtaja, Suomen yrittäjät

Mikael Pentikäinen on ollut Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja toukokuusta 2016 lähtien ja on toiminut Suomen suurimpien mediatalojen johdossa. Hänet on nähty mm. Maaseudun Tulevaisuuden, Helsingin Sanomien ja Etelä-Saimaan päätoimittajana, Sanoma Newsin toimitusjohtajana sekä STT:n vastaavana päätoimittajana ja toimitusjohtajana. Hän toimii ja on toiminut useiden yhtiöiden hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. Mikael kirjoittaa ahkerasti kolumneja, on innokas somettaja ja pitää paljon puheita.

(Mikael Pentikäinen kuvat Markus Sommers)

"Monipaikkatyön lisääntyminen on yksi tämän ajan työelämän muutos", Mikael sanoo ja jatkaa: "Monipaikkainen työ on työelämän luottamustesti ja luottamuskoulu." Mikaelin mukaan se ei voi onnistua ilman vahvaa luottamusta työyhteisössä.

Mikael kokee, että etätyö – yksi monipaikkatyön ulottuvuus – on myös jokaisen etätyötä tekevän luottamustesti. Se testaa kykyä johtaa omaa itseään ja rakentaa itseluottamusta. Se testaa myös jokaisen työyhteisön johtajuutta ja jokaisen esihenkilön johtamistaitoja. Mikaelin mukaan tämä vaatii enemmän niin managementin kuin leadershipin osalta, jotta jokainen tiimin jäsen selviää itsensä johtamisesta ja saa sen palautteen ja kannustuksen, jota etätyön menestyksekäs tekeminen edellyttää.

Mikael uskoo, että työnantajan näkökulmasta suhtautuminen monipaikkatyöhön tulee olemaan tärkeä vetovoimatekijä. Jos työpaikkalinjaus jättää tilaa työntekijän tarpeille, se houkuttelee työntekijöitä ja lisää työnantajan pitovoimaa. Moni arvostaa erittäin paljon mahdollisuuksia työskennellä välillä kotona, välillä mökillä ja välillä muualla. Mikael muistuttaa, että samalla on erittäin paljon työtehtäviä, joissa läsnäolotyö on ainut vaihtoehto. Hän kokee tärkeäksi, että myös läsnäolotyön laatuun ja olosuhteisiin kiinnitetään huomiota.

Mikael Pentikäinen ja Sini Cavén vierailevat Etätyöfoorumin suorassa lähetyksessä 7.12.2021. Aiheena tuolloin luottamus ja psykologinen turvallisuus.

MIKAEL PENTIKÄISEN AJATUKSET MUUTTUNEESTA TYÖYMPÄRISTÖSTÄ

Verkostoidu ja seuraa Mikaelia

Categories: Rakentajat

>