Patja Riitta

Published by sami.jalonen@mlp.fi on

Riitta Patja

Vieraana Riitta Patja

Riitta Patja

coach, Koutsauksen konkarit Antikainen & Patja Oy

Riitta Patja on taustaltaan taloustieteilijä, yritystutkija ja analyytikko, josta tuli työuran aikana sattumien ja oman kasvun kautta ihmisten johtaja. Hän on noin 30 vuoden ajan saanut opetella johtamista hyvin erilaisten ryhmien ja tiimien kanssa. Niistä viimeiset kymmenen vuotta Riitta toimi aluejohtajana Nordeassa eri alueilla. Hänellä on aina ollut tulosvastuu tehtävissään ja onni puolellaan -  työtä on saanut tehdä ihmisten parissa, joiden kanssa asetetut tavoitteet on onnistuttu saavuttamaan. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Riitta myös pikkuhiljaa oivalsi, että paras tulos syntyi aina kun he onnistuivat porukalla luomaan hyvän tunnelman eikä ”mailaa tarvinnut puristaa”. Hän kokee, että tässä hänen oma roolinsa ja esimerkkinsä johtajana oli erittäin tärkeää. Se oli Riitan johtamisuran hienoin oivallus!

Riitta on kiitollinen ja iloinen kun pääsee keskustelemaan tunneilmastosta, jonka kokee tärkeäksi aiheeksi. Hän kuvailee sitä sydämen asiaksi. Riitta aloitti itse johtamisuransa vahvana asiajohtajana. Hän on taustaltaan asiantuntija ja asioiden hallinta ja johtaminen olivat hänelle helppoja. Myös hänen ympäristönsä tuki asiajohtamista. Riitta luuli hyvin pitkään, että se riittää. Sitten hän oivalsi, ettei saa tyylillään parasta mahdollista tulosta aikaan ihmisten kanssa vaan asioita kannattaisi tehdä toisin.

Siitä alkoi Riitan pitkä ja hyvin mielenkiintoinen oppimismatka ensin omien toimintatapojensa, ajatustensa ja tunteidensa tiedostamiseen sekä niiden kehittämiseen.

Riitta ymmärsi, että asioiden johtamisen lisäksi hänen täytyy kehittää taitojaan myös ihmisten luottamuksellisessa kohtaamisessa, innostamisessa, paremmassa vuorovaikutuksessa, läsnäolossa, kuuntelussa sekä tunnetaidoissa.

KATSO NIMEN VINKIT

Riitta Patja on huomannut hänen matkansa hyväksi johtajaksi olleen oppimatka myös hänen itsensä ja ajatustensa tuntemiseen. Keskeiset ja tärkeäksi tunnistetut työkalut hänen matkallaan ovat olleet oman ajattelun havainnointi sekä taito olla läsnä tässä hetkessä. Oman toiminnan sekä ajatus- ja reagointitapojen rehellinen reflektointi on haastavaa, mutta Riitan mukaan se kannattaa! Se antaa mahdollisuuden kasvaa sekä ihmisenä että johtajana.

Riitta Patja ja Ahti Kilpeläinen vierailevat Etätyöfoorumin suorassa lähetyksessä 9.11.2021. Aiheena tuolloin tunneilmasto.

RIITTA PATJAN AJATUKSET MUUTTUNEESTA TYÖYMPÄRISTÖSTÄ

Verkostoidu ja seuraa Riittaa

Categories: Rakentajat

>