Moilanen Heidi

Published by Terhi Bisi on

Heidi Moilanen

Vieraana
Heidi Moilanen

Heidi Moilanen

HR johtaja, Siemens Osakeyhtiö

Heidi "Hoo" Moilanen on Siemens Osakeyhtiön henkilöstöjohtaja mutta myös äiti, puoliso ja hiihdosta innostuva kyltymätön penkkiurheilija. Heidi on kotoisin kainuusta ja siksipä hän kertoo olevansa myös kovin kainutlaatuinen. Hän on työskennellyt aikaisemmin pitkään liiketoiminnan ja organisaatioiden kehittäjänä sekä valmentajana. Kutsumuksenaan Heidillä on aina ollut tehdä insinööreistä ihmisiä ja hän pohtii siksi päätyneensä tämän hetken unelmatyönsä, henkilöstöjohtamisen, pariin.

Heidi aloitti Siemensin henkilöstöjohtajana yhtäaikaa korona pandemian kanssa, joten hän on tutustunut työyhteisöönsä pääasiassa etänä. Kuluneet kaksi vuotta eivät ole olleet Heidin mukaan helppoja mutta ne ovat olleet sitäkin mielenkiintoisempia ja opettavaisempia. Tästä johtuen etätyö ja Etätyöfoorumin teema, yhteyden luominen, on Heidille tärkeä ja hyvin omakohtainen: kuinka luoda yhteys ja olla läsnä, kun ollaan etänä?

Hyvin usein yhteyttä ja kommunikaatiota tarkastellaan välineiden sekä ihmisten välisen vuorovaikutuksen kautta. Heidin lähtökohta on kuitenkin se, että aivan ensin meillä täytyy olla hyvä ja toimiva yhteys itseemme. Tämän jälkeen mahdollistuu yhteys toisiin. Käytännössä tämä tarkoittaa rohkeutta kuunnella ja johtaa itseään. Varsinkin silloin, kun ympäristö olettaa meidän olevan saatavilla lähes kaiken aikaa tai roikumme omaehtoisesti työvälineissä sekä -viestimissä. Yhteyden luomisessa korostuu myös henkilökohtainen työn merkityksellisyys, työyhteisö ja työn uudet muodot - next work.

KATSO HEIDIN VINKIT

Heidi Moilanen ja Vilja Laaksonen vierailevat Etätyöfoorumin suorassa lähetyksessä 8.2.2022. Aiheena on tuolloin yhteyden luominen.

HEIDI MOILASEN AJATUKSET MUUTTUNEESTA TYÖYMPÄRISTÖSTÄ

Verkostoidu ja seuraa Heidiä

>