Luottamus

Published by sami.jalonen@mlp.fi on

LUOTTAMUS ON KAIKEN PERUSTA

Luottamus on kaiken toiminnan perusta. Se on kokemusperäinen tunne, jota sosiaaliset suhteet ruokkivat. 

Jokainen meistä kokee luottamuksen omalla tavallamme. Luottamukseen liitetään vahvasti rehellisyys, avoimuus, läpinäkyvyys, oikeudenmukaisuus, hyväntahtoisuus ja toisten kunnioittaminen. 

Hyvä ja luottamuksellinen ilmapiiri  mahdollistaa työyhteisössä kasvun ja kehittymisen ja hyvän, kestävän tuloksen tekemisen. 

KATSO ANNEN ESITTELY LUOTTAMUKSEN MERKITYKSESTÄ TAI VAIHDA HUONETTA

LUOTTAMUS AREENALLA 7.12.2021

Luottamusta pidetään kaiken toiminnan perustana - kasvun, kehityksen ja kestävän tuloksen tekemisen. Korostuuko luottamuksen merkitys tämän hetken työnmurroksessa ja miten tukea luottamuksen rakentumista tiimeissä, jotka eivät välttämättä ole kohdanneet kuin verkon välityksellä? 7.12.2021  Etätyöfoorumilla vieraili työnohjaaja, työyhteisösovittelija ja työterveyspsykologi Sini Cavén sekä Yrittäjien toimitusjohtaja ja pitkän linjan mediatyöläinen Mikael Pentikäinen.

PAINAVAA PUHETTA LUOTTAMUKSESTA

ONLINE KESKUSTELU LUOTTAMUKSESTA

Osallistu keskusteluun!

Categories: HuoneetLuottamus

  • Ahti Kilpeläinen sanoo:

    Luottamus on tunne jota ei voi huijata. Sitä joko on tai sitten ei ole, eikä siinä ole välimuotoja; vähän niin kuin on/off-painike. Kaikkein parhaiten menestyviä tiimejä yhdistää vahva keskinäinen luottamus, jonka eteen jokainen tekee töitä joka ikinen päivä. Tästä minulla on lukuisia kokemuksia.

  • Hannu Häyrinen sanoo:

    Eri ihmiset kokevat luottamuksellisen toiminnan painotukset hyvin eri tavoin. Yhdelle se aikataulujen noudattamista, lupausten pitämistä, asioiden tekemistä sovitulla tavalla. Toiselle taas tilannelähtöistä, nopeaa reagointia, tulosten aikaansaamista, kokonaisuuden edistämistä jopa yksityiskohtien kustannuksella. Kolmannelle hyviä henkilösuhteita, kuuntelemista, mukana elämistä, empaattisuutta. Neljännelle uudistumista, innovatiivisuutta, mukana olemista kehittymisessä. Jotta voit olla toisen luottamuksen arvoinen, pitäisi ymmärtää, mitkä asiat hänelle on tärkeitä ja tärkeitä juuri siinä tilanteessa. Mielestäni ei ole yhtä oikeaa ”kaavaa” rakentaa luottamusta, vaan on ymmärrettävä ihmistä, hänen tulokulmiaan asiaan, kuunneltava ja keskusteltava. Hyväksyttävä myös erilaisuutta. Olen johdannon puhuneen Annen kanssa samaa mieltä siitä, että ilman luottamusta ei eri näkemykset voivat muuttua riidoiksi ja sitoutuminen toimintaan saattaa jäädä pinnalliseksi.

  • Anne Kamaja sanoo:

    Itselläni on erittäin hyviä kokemuksia, kun työyhteisön luottamus on ollut erinomaista. Tämän myötä me suoriuduimme työstämme hyvin, olimme innovatiivisia ja toisaalta meillä oli äärettömän hauskaa, joka ei ole huono lisä työtekoon.
    Valitettavasti niitä huonojakin kokemuksia on. Kun halutaan kontrolloida tai johdetaan pelolla tai tempoillen – se aiheuttaa suurta epävarmuutta.
    Minkälaisia kokemuksia sinulla on luottamuksesta?

  • >