Lappalainen Kalle

Published by sami.jalonen@mlp.fi on

Vieraana Kalle Lappalainen

Kalle Lappalainen

toimitusjohtaja, Kulmia Group Oy

Kalle Lappalainen on Kulmia Group Oy:n toimitusjohtaja ja partner. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus asiakasorganisaatioiden johtamisen kehittämisestä konsulttina ja valmentajana. Kalle on toiminut asiantuntijaorganisaatioiden toimitusjohtajana, liiketoimintojen vetäjänä ja johtoryhmän jäsenenä. Hänen ydinosaamistaan on mm. uudistusten toimeenpano ja johtaminen, johdon ja esihenkilöiden henkilökohtainen sparraus ja coaching sekä digitaalinen oppiminen ja monimuotoiset kehittämisratkaisut

Kalle Lappalainen ajattelee, että etätyön seuraava vaihe on käsillä nyt. Se haastaa  tunnistamaan, mikä on paras mahdollinen etä- ja lähityötä yhdistelevä paketti juuri nyt ja juuri sille organisaatiolle, jossa työskentelemme. Yleispätevää, kaikille sopivaa mallia ei ole, eikä tämäkään malli tule olemaan pysyvä. Kallen mielestä kannattaa ensin keskittyä pohtimaan mitä todella haluamme tehdä ja miten etätyön uudet mahdollisuudet voivat meitä siinä parhaiten auttaa. "Asiantuntija- ja esihenkilötyötä tekevät ovat etätyön seuraavaan vaiheeseen valmiimpia kuin organisaatiot", Kalle Lappalainen sanoo. Siinä on hänen mielestään esillä kolikon kaksi puolta; huikea mahdollisuus uudistaa työkulttuuria ja samalla valtava riski, jos mitään ei tehdä.

Etätyöfoorumin kiehtovissa keskusteluissa Kallesta on ollut hienoa huomata, miten monet näkevät etätyön seuraavan vaiheen mahdollisuutena uudistaa nopeasti työkulttuureita ja johtamista. Kalle kokee, että murroskohdissa muutosvauhti aina kiihtyy. "Tämä on pelipaikka, jossa pitää valita onko kentällä vai katsomossa. Peli alkoi jo.", hän toteaa.

kalle-feature

Kallen mielestä etätyö tekee työyhteisöille saman, minkä asiakokemuksen nousu keskiöön teki kaikille asiakaskohtaamisille. Hänen mukaansa kaikki arvioivat nykyisin jatkuvasti kokemusta kuluttajina ja organisaatioiden edustajina. Tavoitellulle asiakaskokemukselle on syntynyt yhteinen kieli yli toimialarajojen ja sitä pidetään itsestään selvänä, että asia on tärkeä. Kalle  pohtii, että etätyössä on alkanut jo seuraava vaihe ja se tekee saman työyhteisöille. Se luo yhteisen kielen ja oletukset, joihin kunkin organisaation työkulttuuria verrataan. Se koskettaa kaikkia työyhteisöjä, perheitä ja yksilöitä – niitäkin, jotka nyt eivät etätyötä tee. Kalle vinkkaakin, että etätyötaloon kannattaa tutustua, vaikka ei muuttoaikeissa olisikaan.

 

Kalle Lappalainen ja Ilkka Halava olivat vieraana Etätyöfoorumin ensimmäisessä lähetyksessä lokakuussa 2021.

KALLE LAPPALAISEN AJATUKSET MUUTTUNEESTA TYÖYMPÄRISTÖSTÄ

Verkostoidu ja seuraa Kallea

Categories: Rakentajat

>