Laaksonen Vilja

Published by Terhi Bisi on

Vilja Laaksonen

Vieraana Vilja Laaksonen

Vilja Laaksonen

toimitusjohtaja, Aava & Bang Oy

Vilja Laaksonen on viestinnästä innostuva tutkija, toimitusjohtaja, tietokirjailija ja kahden pienen lapsen äiti. Hän väittää, että tulevaisuuden työelämä kaipaa inhimillistä kosketusta: yhteisöllisyyttä, läsnäoloa ja merkityksellisyyttä. Vilja haluaa osaltaan viedä tätä ilosanomaa eteenpäin niin työssään Aava & Bangin toimitusjohtajana kuin asiakkaidensa parissa. Hän arvostaa elämänlaajuista oppimista, ja taskussa on tohtorin tutkinnon lisäksi kaksi kandidaatin ja kaksi maisterin tutkintoa sekä pedagoginen pätevyys. Vilja pitää siitä, että voi työssään yhdistää kaksi kaistaa: nopean tason toiminnan sekä pitkäjänteisen vaikuttavuuden rakentamisen. Nämä yhdessä muodostavat vahvan pohjan kestävälle kasvulle.

Etätyöfoorumissa Vilja Laaksonen pääsee yhdessä Heidi Moilasen kanssa syventymään yhteyden rakentamiseen. Aihe on Viljalle vahvasti sydäntä lähellä ja hän odottaa mielenkiinnolla tulevaa keskustelua. Vilja uskoo, että kaikki tärkeä elämässä kytkeytyy vuorovaikutukseen. Esimerkiksi yrityksen visio, arvot ja strategia heräävät eloon viestinnän avulla. Toisaalta yhteyden rakentaminen näkyy yksilöiden tasolla ainutlaatuisena työntekijäkokemuksena. Vilja on asiakaskentässä toimiessaan nähnyt, että yrityksillä on tällä hetkellä tahtoa panostaa yhteisöllisyyden vahvistamiseen ja työntekijäkokemukseen.

Parhaimmillaan hyvä työntekijäkokemus näkyy organisaation sisällä vahvana yrityskulttuurina, johon myös asiakkaat sitoutuvat. Vilja haluaakin olla osaltaan rakentamassa kestävämmän maailman pilareita – hyvinvoivia yrityksiä ja yhteisestä päämäärästä innostuvia työyhteisöjä.

KATSO VILJAN VINKIT

Vilja näkee yhteyden rakentamisen vahvasti vuorovaikutuksen kautta. Organisaation sisällä vuorovaikutusta voidaan vahvistaa eri näkökulmista. Vaikka johto määrittää pelikentän tavoitellulle vuorovaikutuskulttuurille, on arjessa vastuu yhteisöllisyyden rakentumisesta ja yhteyden kokemuksesta jaettu. Parhaimmillaan hyvä yrityskulttuuri herää eloon arjen kohtaamisissa. Aito kohtaaminen edellyttää läsnäoloa sekä halua päästää toinen lähelle – tapahtui se sitten etänä tai kasvokkain.

Vilja Laaksonen ja Heidi Moilanen vierailevat Etätyöfoorumin suorassa lähetyksessä 8.2.2022. Aiheena on tuolloin yhteyden luominen.

VILJA LAAKSOSEN AJATUKSET MUUTTUNEESTA TYÖYMPÄRISTÖSTÄ

Verkostoidu ja seuraa Viljaa

>