Kuuntelu

Published by sami.jalonen@mlp.fi on

KUUNTELU MAHDOLLISTAA AIDON KOMMUNIKAATION

Hyvä kuuntelu mahdollistaa aidon vuorovaikutuksen ja yhteisen ymmärryksen luomisen asioista. Koemme, että tulemme oikeasti kuulluiksi ja ymmärretyksi, joka puolestaan synnyttää meissä arvostuksen tunnetta: minun sanomisellani on merkitystä! 

Kuulluksi tuleminen taas saa meidät sitoutumaan yhteiseen tekemiseen ja tavoitteisiin vahvemmin. Tunne kuulluksi tulemisesta synnyttää arvostuksen tunteen ja luo merkityksellisyyttä yksilölle.

KATSO ANNEN ESITTELY KUUNTELUSTA TAI VAIHDA HUONETTA

KUUNTELU AREENALLA 8.3.2022

Kuuntelutaidot ovat yksi hyvän johtajana ja työkaverin tärkeimmistä työkaluista. Maaliskuun etätyöfoorumissa keskustellaan kuuntelutaitojen merkityksestä työyhteisössä, ja erityisesti etätyössä. Myös itsensä kuuntelemisen taidot ja niiden kehittäminen ovat tärkeitä, jotta pystyy kuuntelemaan muita. Kuuntelu on avain hyvään vuorovaikutukseen, ja sitä voi ja kannattaa kehittää. Aiheesta keskustelemassa mukana ovat Kompassio Oy:n valmennusyrittäjä Tiina Savia sekä Luhta Sportswear Companyn henkilöstö- ja vastuullisuusjohtaja Annamaria Väli-Klemelä.

PAINAVAA PUHETTA KUUNTELUSTA

ONLINE KESKUSTELU KUUNTELUSTA

Ota osaa keskusteluun!

Categories: Huoneet

 • Anne Kamaja sanoo:

  Muistan ikuisesti oman oppimiskokemuksen läsnäolosta ja kuuntelusta. Nuorena esimiehenä vastailin sähköposteihin, kun yksi tiiminvetäjistäni tuli huoneeseeni.
  Sanoin hänelle, että kerro vaan kyllä minä kuulen, vaikka kirjoittelen tässä samalla. Tiiminvetäjä sanoin: ”Anne – haluatko sinä oikeasti olla läsnä ja kuunnella? Minä mieluummin odotan tai tulen uudestaan, kun sinulla on minulle aikaa. ”

  Niinpä – minä en ollut läsnä, enkä myöskään kuunnellut. Tätä virhettä en enää koskaan toistanut! Sen verran kolahti tämä erinomainen palaute omasta toiminnasta.

  Vieläkin hävettää kertoa tämä tarina!

 • Antti Äkräs sanoo:

  Täyttä asiaa! Tuli mieleen että paitsi mitä ja miten sanotaan, niin usein tärkeintä (?) on ymmärtää miksi sanotaan ja kuka sanoo. Kuka tässä identiteettiasiana. Kiitos tästä ja koko etätyöfoorumista, Ana

 • >