Harju Hermanni

Published by Terhi Bisi on

Hermanni Harju

Vieraana Hermanni Harju

Hermanni Harju

Johtamisen kehittäjä, Telia

Hermanni Harju kehittää yksilöitä ja organisaatioita kohti parempaa johtamista ja johtajuutta. Päivätyönsä hän tekee Telialla sisäisenä johtamisen kehittäjänä ja valmentajana. Hermanni työskentelee paljon mm. valmentavan johtamisen, yhteisöohjautuvuuden ja muutosjohtamisen teemojen parissa. Johtamisoppejaan hän on ammentanut käytännön esihenkilötyön tekemisen ja aktiivisen johtamisen teemoista sparraamisen lisäksi kauppakorkeakoulusta ja muista lisäopinnoista. Tällä hetkellä Hermanni laajentaa työkalupakkiaan johdon työnohjaajan tutkinnon parissa.

Etätyöfoorumilla Hermannin kanssa tullaan keskustelemaan palautteesta. Etänä tapahtuva vuorovaikutus on tullut Hermannille tutuksi, sillä kansainvälisessä asiantuntijaorganisaatiossa fyysiset etäisyydet ihmisten välillä ovat usein pitkiä. Paikasta riippumatonta hybridityötä hän on tehnyt jo pitkään tasapainottamalla arkeen työmatkojen lisäksi etätyöpäiviä. Palaute on oleellinen osa Hermannin arkea ja valtaosan palautekeskusteluista hän käy verkon yli.

Hermannin näkemyksen mukaan palautteeseen etänä pätee pitkälti samat lainalaisuudet kuin kasvotusten annettavaan palautteeseen. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi palautteen antajan sekä vastaanottajan näkemyksistä keskustelua ja arvostuksen osoittamista. Etätilanteissa hän korostaa yksilöllisyyden huomiomista ja oikean työkalun valitsemista eri tilanteisiin. Hermanni pyrkii luomaan positiivista ja kehittävää palautekulttuuria, jossa etenkin positiivista palautetta annetaan usein. Hän toteaakin ettei kollegaa saa kehumalla rikki.

KATSO HERMANNIN VINKIT

Hermannin ajatuksiin johtamista pääsee tutustumaan myös hänen Parempaa johtajuutta -bloginsa kautta.

Hermanni Harju ja Mari Lippojoki vierailevat Etätyöfoorumin suorassa lähetyksessä 12.4.2022. Aiheena on tuolloin palaute.

HERMANNI HARJUN AJATUKSET MUUTTUNEESTA TYÖYMPÄRISTÖSTÄ

Verkostoidu ja seuraa Hermannia

>