ETÄTYÖFOORUMIN SYDÄN ON ETÄTYÖTALO,
JOTA SUUNNITELLAAN JA RAKENNETAAN YHDESSÄ.

MIKÄ ON ETÄTYÖTALO?

Etätyöfoorumin sydän on uusi Etätyötalo-konsepti, jonka katon alta löytyvät seuraavat teemat: luottamus, psykologinen turvallisuus, tunneilmasto, läsnäolo, yhteyden luominen, kuuntelu, palaute, myötätunto, luovuus ja innovatiivisuus, yhteisöllisyys sekä tuottavuus. Etätyötalo rakentuu asteittain talven 2021–2022 aikana ja teemoja lisätään kerran kuukaudessa.

Rakennusprojekti sai ensi askeleensa pölyn hälvettyä. Pandemia oli todellisuutta, työnteon uudet muodot oli otettu laajalti käyttöön ja kysymyksiä alkoi olla ilmassa. Etätyötalon tehtävä on tehdä muutos näkyväksi ja auttaa hahmottamaan kokonaiskuvaa. MLP Sami Jalonen kertoo videolla etätyötalon rakennusprosessista.

 

Anne Kamaja, MLP Valmentaja ja Business Coach, kertoo videolla, miten ja miksi Etätyötalo syntyi. Etätyötalon metafora perustuu Riitta Patjan ja Anne Kamajan omiin kokemuksiin työelämän muutoksesta.

KLIKKAA KUVAA JA TUTUSTU HUONEISIIN

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Kerro mielipiteesi Etätyötalosta ja kehitetään sitä yhdessä eteenpäin!

  • Hannu Häyrinen sanoo:

    Mielenkiintoinen rakennelma. Nuo teemat ovat varmaankin vielä korostuneet etätöiden myötä. Tai onko enää erikseen etätöitä? Itse ainakin olen tehnyt työni jo vuosia fyysisesti hyvin eri paikoissa, hotellissa, lentokentällä, kokoustiloissa ja kotitoimistolla työnantajan järjestämän työtilan lisäksi…joita niitäkin on eri paikoissa. Ehkä suurin muutos parin viime vuoden aikana on eri paikoista työtä tekevien ihmisten yhteisöllisyyden lisääntyminen. On kehittynyt välineitä, joilla on helpompi pitää yhteyttä ja niiden käyttöön on opittu. Ajatustyö varsinkaan ei ole paikka eikä aikasidonnaista. Aikaansaavuus ratkaisee. On opittu myös hybridiratkaisuja. Innovointi, asioiden raamittaminen, alkuun laittaminen on ainakin minulle helpompaa fyysisessä tapaamisessa. Sitten niiden edistäminen onnistuu varsin mainiosti tietoverkkojen välityksellä. Ymmärrän, että on työtehtäviä, jotka vaativat fyysistä paikallaoloa. Mutta on paljon tehtäviä, joissa työnteon mittarina ei ole käytetty aika, vaan aikaansaadut tulokset. Luotetaan niissä tekijöihin ja annetaan vapaus toimia niin kuin tuloksia saadaan aikaan.

    • Anne Kamaja sanoo:

      Näinhän se Hannu on! Varmasti innovointi onnistuu monelta fyysisessä tapaamisessa helpommin. Nyt on tärkeää miettiä, minkälaista työtä tehdään missäkin. Kuten sanoit ja itsekin olen ehdottomasti sitä mieltä, että se mitä työaikana saat aikaiseksi, lienee kuitenkin se tärkein juttu. Se, että teet töitä fyysisesti työnantajan osoittamissa tiloissa, ei ole tae hyviin aikaansaannoksiin tai tuloksiin.

  • >