Cavén Sini

Published by Terhi Bisi on

Sini Cavén

Vieraana Sini Cavén

Sini Cavén

psykologi, Pihlajalinna

Sini Cavén on kerännyt kokemusta työterveyspsykologin työstä 25 vuoden ajan ja puolet tästä ajasta hän on toiminut myös esimiehenä työterveydessä. Sini on kouluttautunut myös psykoterapeutiksi (psykoterapia-alan erikoispsykologi PsL, integratiivinen psykoterapia) ja erikoistunut psykofyysiseen psykoterapiaan, työnohjaajaksi sekä johdon ja tiimien coachiksi (ICF), työyhteissovittelijaksi sekä tietoisen läsnäolon ohjaajaksi. Nykyään Sini työskentelee vastaavana työterveyspsykologina Pihlajalinna Turussa ja lisäksi hän työskentelee oman toiminimensä Psykologipalvelut SiniTilan kautta. Sinin lähestymistapa on aina ollut hyvin kokonaisvaltainen ja integratiivinen. Hän on ollut mm mukana tuomassa ns. seikkailuterapiaa Suomeen ja tutkinut sen soveltavuutta erilaisissa terapeuttisissa sovellutuksissa.  Yhteistyössä työeläkeyhtiöiden kanssa Sini on kirjoittanut 2000-luvun alussa Varhaisesta tuesta ja aktiivisesta puuttumisesta työkyvyn tueksi, mikä myöhemmin kehittyikin osaksi nykyisiä lainmukaisia käytäntöjämme.

Nykyään Sinin työssä painottuu erityisesti eritasoiset yhteisöjen haastavat tilanteet, useimmiten erilaisia ristiriitatilanteita, ja niiden sovittelu. Sini Cavén tekee työyhteisösovitteluja sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Yhteisöjen haastavissa tilanteissa ja sovitteluissa psykologinen turvallisuus on erityisen tärkeää sekä ymmärtää että kokea.

Psykologinen turvallisuus on usein lähtökohtana, kun Sini lähtee yhteistyössä työyhteisön kanssa selvittämään esiintullutta työtyytymättömyyttä. Sini toteaa, että turvallisuus on kaiken kehittymisen lähtökohta: "Sekä psyykkinen että fyysinen turvallisuus." Luottamus ihmisten välillä edellyttää turvallisuuden kokemusta sekä varhaislapsuudessa että myöhemmin aikuisiällä. Psykologinen turvallisuus näyttäytyy monella tavalla ihmisten välisessä (sekä yksilön sisäisessä) onnistuneessa ja sujuvassa kanssakäymisessä, toisten ymmärryksessä ja aikaansaannoksissa

KATSO SININ VINKIT

Sini Cavén kokee olonsa turvalliseksi luontoympäristössä. Tämän hän uskoo olevan verenperintöä vanhemmiltaan, jotka olivat kotoisin maaseudulta. Sini aloittaa aamunsa uimalla meressä. Luonnon läheisyydessä Sini viettää myös aikaansa patikoiden ja metsäkävelyillä koiransa kanssa. Kesät vetävät Sinin puolisonsa kanssa veden äärelle purjehtimaan ja purjehduskauden loputtua mielenmaisema siirtyy Lappiin, jossa aikaa vietetään useita viikkoja vuoden aikana. "Perhe on kuitenkin kaikkein tärkein, aikuiset lapsetkin tarvitsevat vielä paljon äidin tukea ja turvallisuutta." hän toteaa.

Sini Cavén ja Mikael Pentikäinen vierailevat Etätyöfoorumin suorassa lähetyksessä 7.12.2021. Aiheena tuolloin luottamus ja psykologinen turvallisuus.

SINI CAVÉNIN AJATUKSET MUUTTUNEESTA TYÖYMPÄRISTÖSTÄ

Verkostoidu ja seuraa Siniä

Categories: Rakentajat

>