Aarnio Pirja

Published by Terhi Bisi on

Pirja Aarnio

Vieraana Pirja Aarnio

Pirja Aarnio

Work ability and Well-being Manager, Vincit

Pirja Aarnio vastaa päivätyössään Vincitin työntekijöiden hyvinvoinnista. Vuorovaikutustaitojen korkeakoulu alkoi yli 10 vuotta sitten, kun hän hakeutui esihenkilötehtäviin. Pirja on johtanut ihmisiä, asiakkuuksia, projekteja. Hän on kuunnellut keskeyttääkseen, olettanut tietävänsä mitä toinen sanoo ja menettänyt yöuniaan tulevien keskustelujen vuoksi.  Pirja on harjoitellut läsnäoloa ja kuuntelemista. Sparrannut liiketoimintajohtajia sekä people-työn ammattilaisia. Auttanut ratkomaan konflikteja. Opiskellut lisää, mm. johtamista, NLP:tä, coachaamista ja erilaisia sertifikaatteja. Ja tästä huolimatta hän sanoo oppivansa joka päivä ihmisisistä ja vuorovaikutuksesta jotain uutta.

Työelämässä on koettu viimeisten vuosien myötä isoja muutoksia. Pandemia toi mukanaan etä- ja hybridityön malleja, kohtaamisten vähentymistä, viestintäkanavien muutoksia (mm. Slack, Teams yms.). Pandemian jälkeen maailmantilanne järkytti ihmisten mieliä. Kaiken tämän seurauksena ihmiset kaipaavat turvallisuuden tunnetta. Ihmiset tarvitsevat myötätuntoa, kohtaamisia ja toisia ihmisiä.

Miten ollaan - töissäkin - ihmisenä ihmiselle? Uskalletaan kohdata toinen ihmisenä, eikä vain työkaverina. Ollaan armollisia toisia kohtaan, mutta myös itseään. Huomioidaan tunteet, eikä pelätä erilaisia näkökulmia. Voidaan olla haavoittuvia ja keskeneräisiä, uskalletaan pyytää apua, iloitaan onnistumisista yhdessä. Opitaan luottamaan toisiimme. Tähän kaikkeen tarvitaan myötätuntoa.

Kulunut, mutta niin tosi lause Pirjan mielestä on: "Voit unohtaa sen, jonka kanssa olet nauranut mutta et koskaan sitä, jonka kanssa olet itkenyt.”

KATSO PIRJAN VINKIT

Pirja Aarnio ja Elina Aaltolainen vierailevat Etätyöfoorumin suorassa lähetyksessä 10.5.2022. Aiheena on tuolloin Myötätunto.

PIRJA AARNION AJATUKSET MUUTTUNEESTA TYÖYMPÄRISTÖSTÄ

Verkostoidu ja seuraa Pirjaa

>