Aaltolainen Elina

Published by Terhi Bisi on

Elina Aaltolainen

Vieraana Elina Aaltolainen

Elina Aaltolainen

Kulttuuristrategi ja ylimmän johdon valmentaja, Milestone Coaching & Consulting Oy

KM, Kulttuuristrategi ja ylimmän johdon valmentaja, Elina Aaltolainen on kohta 20-vuoden ajan sparrannut organisaatioita, joilla on intohimona liiketoiminnan kehittäminen ihmisten kautta. Elina ei pelkästään tee kulttuurin kehittämisestä ymmärrettävää, vaan myös innostavaa ja haluttavaa.

"Onnistuneessa johtamisessa on kysymys syvimmiltään kahdesta asiasta: millainen on se olento, jota johdetaan ja siitä, miten muutetaan kulttuuria strategiaa tukevaksi. Johtaminen ilman tervettä käsitystä siitä, millainen ihminen on (ihmiskäsitystä) ei johda toivottuun lopputulokseen. Strategia, jota kulttuuri ei tue, on tuomittu epäonnistumaan"

Onko myötätunto uusi muotisana, johtamistrendi tai -tekniikoiden kikka kolmonen, jonka avulla saamme enemmän ihmisistä irti? Vai onko se vinkki vitonen, joka kaivetaan taskusta pakon edessä tullessamme tietoiseksi tiimiläisen uupumisesta. Vai onko se sittenkin vieläkin sana, jota kohtaamme vain työn ulkopuolella, elämän suurimpien kipujen äärellä, ystävän kosketuksena olkapäälle?

Myötätunto on empatian sukulainen ja pitää sisällä aktiivista halua toimia kipua kokevan ihmisen rinnalla häntä tukien. Kärsimys, stressi ja loppuun palamiset maksavat organisaatioille 75 miljardia dollaria (Grief recovery Institute) vuosittain. Myötätunnon lisääminen työpaikoilla ei siis ole tuottavuuden näkökulmasta pieni asia. Ottaessamme esiin vielä sen yksilöllisen parantavan voiman, olemme yhtälön äärellä, jonka arvoa ei voida laskea vain euroissa. Myötätunnon osoittaminen yksilöä kohtaan vaikuttaa myönteisesti myös koko työyhteisöön. Ihmiset haluavat mieluummin kuulua myötätuntoiseen kuin myrkylliseen porukkaan.

KATSO ELINAN VINKIT

Miksi myötätuntoa pitäisi esihenkilönä osoittaa? Onko se kuitenkin vain pään paijaamista? Eikö riitä selkeät tavoitteet ja palaute? Millainen ihmiskäsitys synnyttää myötätuntoisia tekoja? Entä millaisia ovat ne arjen johtamisteot, joilla voimme osoittaa myötätuntoa? Näitä kysymyksiä Elina Aaltolainen saa pyörittää sekä omassa roolissan pienen valmennustalon vetäjänä ja roolissaan ylimmän johdon sparraajana. Hän on huomannut, että myötätunto ei ole jotain, mikä pannaan aamulla päälle töihin lähtiessä, vaan se usein seuraa halusta ottaa ihmiset vakavasti, olla läsnä ja kuunnella. Samalla herää myös myötäinto, toisen ilossa mukana eläminen.

Työn ulkopuolella Elina on suora ja myötätuntoinen äiti kahdelle teinille ja yhdelle leikki-ikäiselle lapselle. Elinankaan matka omien tunteiden kohtaamiseen ja myötätuntoon itseä ja toisia kohtaan ei ole ollut mutkaton. Matka jatkuu edelleen aika ajoin vaativuuden ja kriittisyyden sisäistä ääntä vaimentaen. Tämän päivän harrastuksetkin ovat enemmän itsemyötätuntoista pilatesta ja hetkirunojen kirjoittamista elämän tärkeille ihmisille. Elina ihailee ihmisiä, kuten hänen isänsä - ihmisiä, jotka osoittavat yllättävää ystävällisyyttä tuntemattomille.

Elina Aaltolainen ja Pirja Aarnio vierailevat Etätyöfoorumin suorassa lähetyksessä 10.5.2022. Aiheena on tuolloin myötätunto.

ELINA AALTOLAISEN AJATUKSET MUUTTUNEESTA TYÖYMPÄRISTÖSTÄ

Verkostoidu ja seuraa Elinaa

>